Därför har inte Kosovare Asllani partner eller pojkvän (ännu)!

Kosovare Asllani partner

Kosovare Asllani är en av de största stjärnorna i svensk damfotboll. Men trots att hon är en av landets mest framgångsrika spelare vet vi förvånansvärt lite om hennes liv utanför planen. Men har Kosovare Asllanis partner?

Det korta svaret är nej, Kosovare har inte en partner för tillfället. Enligt intervjuer lägger hon så mycket tid på fotbollen och karriären att det inte ryms med, helt enkelt (för tillfället). Man kan inte annat än bli imponerad över hennes dedikation för sporten.

Håller sitt privatliv .. tja – privat

Asllani har alltid varit mån om att hålla sitt privatliv just privat. I intervjuer pratar hon sällan om annat än fotboll och fokuserar helst på sin prestation på planen.

När hon väl får frågor om sitt kärleksliv är hon kortfattad. I en intervju med Femina 2022 bekräftade hon att hon inte hade någon pojkvän för tillfället.

”Hjärtat har fått offra mycket och ta mycket stryk för fotbollen”, konstaterade Asllani.

Svårt att kombinera fotbollskarriär med förhållande

Asllani menar att det kan vara svårt att kombinera en krävande fotbollskarriär på elitnivå med ett förhållande.

”Han måste anpassa sitt liv efter mig eftersom jag lever ett liv som inte kan anpassas. Det är inte som en herrspelare som kan flytta med hela sin familj och köpa ett stort hus. Man kan inte försörja en hel familj som damfotbollsspelare, det är annorlunda”, säger hon till Femina.

Fokuserar på fotbollen

Att Asllani är singel just nu är kanske inte så konstigt med tanke på hur dedikerad hon är till sin sport. Med en hektisk kalender fylld av matcher, träningar och landslagsuppdrag finns det helt enkelt inte mycket tid över till dejting och förhållanden.

”Jag har alltid sagt att min största kärlek är fotbollen. Det är den som får mitt fulla fokus just nu”, har hon sagt.

Framtiden får utvisa

Huruvida vi kommer få se Asllani i ett förhållande med en partner inom den närmsta framtiden återstår att se. Just nu verkar hon nöjd med att lägga all sin energi på fotbollen och att fortsätta leverera på topnivå för både klubb- och landslag.

Oavsett om hon förblir singel eller hittar kärleken så kommer Asllani utan tvekan fortsätta att inspirera och imponera med sin fotboll. För även om vi inte vet mycket om hennes partner eller pojkvän, så vet vi att hon är en fantastisk fotbollsspelare i världsklass.

Bild: Anders Henrikson, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons