Hur gammal är Alexander Isak?

Hur gammal är Alexander Isak egentligen?

Tidig succé i AIK

Isak slog igenom som 16-åring i AIK säsongen 2016 och blev snabbt en av allsvenskans mest eftertraktade spelare. Hans 10 mål på 24 matcher väckte intresse från flera europeiska storklubbar.

Flytten till Dortmund och genombrott i Eredivisie

I januari 2017 värvades Isak av Borussia Dortmund, men det var under en utlåning till Willem II i Eredivisie säsongen 2018/19 som han verkligen visade sin potential. På 16 matcher gjorde han hela 13 mål för den nederländska klubben.

Succé i La Liga med Real Sociedad

Sommaren 2019 skrev Isak på för Real Sociedad, där han under tre säsonger etablerade sig som en av La Ligas bästa anfallare. Säsongen 2020/21 gjorde han 17 mål på 34 matcher och hjälpte laget att vinna Copa del Rey.

Rekordövergång till Newcastle United

I augusti 2022 värvades Isak av Newcastle United för en rekordsumma på över 700 miljoner kronor. Trots en del skadeproblem har han fortsatt att imponera i Premier League, med 31 mål på 52 matcher för klubben. Alexander Isaks lön i Newcastle är över 80 miljoner per år!

Landslagskarriär och nya rekord

Isak debuterade för Sveriges A-landslag redan som 17-åring och har sedan dess gjort 10 mål på 44 landskamper. Under säsongen 2023/24 slog han Zlatan Ibrahimovics rekord för flest mål av en svensk spelare under en Premier League-säsong.

Ljus framtid väntar

Med tanke på att Alexander Isak fortfarande bara är 24 år gammal har han en lång och spännande karriär framför sig.

Hans kombination av fart, teknik och målsinne gör honom till en av världens mest eftertraktade anfallare, och det ska bli intressant att följa hans fortsatta utveckling i Newcastle United och svenska landslaget.