Hur gammal är Messi?

Hur gammal är Messi?

Messi, en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, har haft en fantastisk karriär kan man ju minst sagt säga. Men hur gammal är Messi?

Han föddes den 24 juni 1987 i Rosario, Argentina. Det innebär att Messi fyller 37 år i juni 2024. Ganska otroligt att han fortfarande håller så hög nivå!

Messis tidiga år och genombrott

Messi började spela fotboll redan som liten grabb i sin hemstad Rosario. Vid 13 års ålder flyttade han till Barcelona för att gå med i FC Barcelonas ungdomsakademi, La Masia. Där utvecklades hans talang snabbt och han gjorde A-lagsdebut för Barcelona redan som 17-åring 2004. Vilken resa det har varit sedan dess!

Under de följande åren etablerade sig Messi som en av världens absolut bästa spelare. Han vann sin första Ballon d’Or, priset till världens bästa spelare, 2009 vid 22 års ålder. Därefter har han vunnit priset ytterligare sju gånger (2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021 och 2023). Helt galet egentligen, kommer vi någonsin få se något liknande igen?

Rekord och framgångar i Barcelona

Under sina 17 säsonger i Barcelona slog Messi rekord efter rekord. Han är den spelare som gjort flest mål (672) och assist (192) för klubben. Totalt vann Messi otroliga 34 titlar med Barcelona, inklusive 10 ligatitlar och 4 Champions League-titlar. En sån dominans är svår att föreställa sig.

Ett av Messis mest minnesvärda år var 2012 då han gjorde 91 mål på ett kalenderår, vilket var ett nytt rekord i fotbollshistorien. Han har också vunnit skytteligan i La Liga 8 gånger och Guldskon som Europas bästa målskytt 6 gånger. Siffrorna talar för sig själva, han har varit outstanding.

Flytten till PSG och VM-triumfen

Efter 21 år i Barcelona lämnade Messi klubben 2021 och gick till Paris Saint-Germain. Där spelade han i två säsonger innan han 2023 skrev på för Inter Miami i MLS. Det var lite oväntat kanske, men spännande att se honom i en ny liga.

Men den kanske största framgången i Messis karriär kom i VM 2022, vid 35 års ålder. Där ledde han Argentina till deras första VM-guld sedan 1986, och vann själv Guldbollen som turneringens bästa spelare. Det var kronan på verket för en enastående spelarkarriär. Vilken resa, vilken final, vilken lirare!

Familjeliv och framtiden

Vid sidan av fotbollen är Messi gift med sin barndomskärlek Antonela Roccuzzo. Tillsammans har de tre söner: Thiago (f. 2012), Mateo (f. 2015) och Ciro (f. 2018). En fin familj har han, det är viktigt att ha balans i livet.

Nu när Messi snart fyller 37 år närmar han sig slutet av karriären. Men med tanke på hans exceptionella form och framgångar de senaste åren lär vi få njuta av hans magiska fotboll ett tag till. Oavsett när han väljer att lägga skorna på hyllan kommer han för alltid att bli ihågkommen som en av tidernas allra största spelare.

Så nästa gång någon frågar ”Hur gammal är Messi?” kan du svara att han fyller 37 i juni, men att hans fotboll är tidlös. En sann legend, det går inte att säga något annat!