Hur gammal är Ronaldo?

Hur gammal är Ronaldo?

Hur gammal är Ronaldo? Det är en fråga som många fotbollsfans funderar på medan den portugisiska anfallaren fortsätter att trotsa tiden. Trots sin höga ålder för en professionell fotbollsspelare visar han inga tecken på att sakta ner.

Tidig karriär och vägen till stjärnstatus

Ronaldo började sin fotbollsresa vid sju års ålder med Andorinha. Han gick sedan till Nacional vid 10 års ålder innan han gick med i Sporting CP vid 12. Det var i Sporting som han fångade Manchester Uniteds uppmärksamhet, som skrev kontrakt med honom 2003 när han bara var 18.

I United blomstrade Ronaldo till en av världens bästa spelare. Han vann sin första Ballon d’Or 2008 vid 23 års ålder och blev då den yngsta mottagaren av priset.

Åren i Real Madrid och Juventus

2009 gjorde Ronaldo en då världsrekordövergång till Real Madrid. Under sina nio säsonger i den spanska huvudstaden cementerade han sin status som en av tidernas största spelare och vann ytterligare fyra Ballon d’Or-utmärkelser.

Efter en framgångsrik period i Real Madrid flyttade Ronaldo till Juventus 2018 vid 33 års ålder. Även i mitten av 30-årsåldern fortsatte han att göra mål i en imponerande takt och hjälpte Juventus att vinna två Serie A-titlar.

Sen karriär och spekulationer om pensionering

Nu när han spelar för Al Nassr i Saudiarabien har Ronaldo visat att ålder bara är en siffra. Han fortsätter att vara en produktiv målskytt och leder Saudi Pro League i mål 2023. Ronaldos flytt till Al Nassr har väckt stor uppmärksamhet i fotbollsvärlden.

Trots hans fortsatta framgångar kvarstår frågor om Ronaldos pensionsplaner. Vissa förutspår att han kan hänga upp stövlarna efter VM 2026 när han skulle vara 41 år gammal. Ronaldo själv har dock sagt att han kommer att fortsätta spela tills hans ben säger något annat.

Under sin imponerande karriär har Ronaldo samlat på sig fantastiska statistik, framhävd av hans målrekord som utmärker honom bland sina jämnåriga. Han är dessutom en av de mest målfarliga spelarna genom tiderna.

Ronaldo har uttryckt intresse för att äga en fotbollsklubb efter pensionering men har uteslutit att bli tränare. Han har också nämnt möjligheten att spela i filmer.

Oavsett när han bestämmer sig för att lägga av är Cristiano Ronaldos status som en av tidernas största fotbollsspelare säker. Hans långvarighet och fortsatta excellens i en ålder då de flesta spelare redan har gått i pension är ett bevis på hans engagemang och talang.