Hur lång är Messi?

Hur lång är Messi?

Hur lång är Messi egentligen? Den argentinske fotbollsstjärnan är känd för sin otroliga teknik och målsinne, men hans längd har ofta varit ett samtalsämne. Trots att han inte är särskilt lång har han dominerat fotbollsvärlden i över ett decennium.

Messis längd enligt officiella källor

Enligt PSG:s hemsida är Messi 1,70 meter lång. Det motsvarar ungefär 5 fot och 7 tum.

Messi själv har bekräftat detta i intervjuer. Han har även pratat öppet om sin tillväxthormonbrist som upptäcktes när han var 11 år gammal. Tack vare behandling kunde han fortsätta växa, men han nådde aldrig samma längd som många andra fotbollsspelare.

Jämförelse med andra stjärnor

Trots sin relativt korta längd har Messi ofta jämförts med andra legendariska spelare som Maradona och Ronaldo.

Maradona, som också var från Argentina, var bara lite längre än Messi. Ändå anses han av många vara en av de bästa spelarna genom tiderna.

Cristiano Ronaldo däremot, Messis rival under många år, är betydligt längre med sina 1,87 meter. Men trots längdskillnaden har de två spelarna varit jämna i kampen om att vara världens bästa.

Längdens betydelse i fotboll

Messi är ett levande bevis på att längd inte är allt inom fotboll (även om det onekligen hjälper …). Hans teknik, spelsinne och explosivitet har gjort honom till en av de bästa fotbollsspelarna någonsin.

Visst, längd kan vara en fördel i vissa situationer, som vid nickdueller och inlägg. Men som Messi har visat gång på gång går det att kompensera med andra kvaliteter.

Oavsett hur lång Messi är kommer han alltid att ha en speciell plats i fotbollshistorien. Hans insatser på planen har inspirerat en spelare att drömma stort, oavsett fysiska förutsättningar!