Hur många barn har Messi?

Hur många barn har Messi?

Visste du att Lionel Messi är inte bara en ikonisk gestalt på planen utan också en hängiven familjeman. Men hur många barn har Messi? Svaret är tre underbara söner: Thiago, Mateo och Ciro.

Thiago Messi Roccuzzo: förstfödde

Messi och hans fru Antonela Roccuzzo välkomnade sin förstfödde son Thiago den 2 november 2012. För att hedra detta ögonblick fick Messi Thiagos handavtryck och namn tatuerat på sitt vänstra ben, en permanent påminnelse om kärleken till sin äldste son. Messi var bara 25 år gammal när hans första barn föddes.

Thiago har varit indränkt i fotbollsvärlden från tidig ålder, ofta följande med sin pappa till träningar och matcher. Messi har beskrivit Thiago som en kunnig fotbollsentusiast, sägande ”Thiago följer fotboll hela tiden, han älskar det och vet allt om det.”

Vid 11 års ålder har Thiago redan börjat visa sina fotbollsfärdigheter, spelandes för Inter Miamis U12-lag. Med sin pappas vägledning och stöd blir det spännande att se hur Thiagos fotbollsresa utvecklas.

Mateo Messi Roccuzzo: den busige mellansonen

Född den 11 september 2015 är Mateo parets mellanson. Enligt Messi är Mateo familjens skämtare, aldrig missar en chans att retas med pappa eller bröder.

I en intervju 2019 delade Messi en glimt av Mateos tävlingsanda, där han säger: ”Mateo är väldigt speciell, han gör alltid nya saker, saker som fångar din uppmärksamhet. Mateo är likadan som jag var liten, han gillar inte att förlora något.”

Trots sin tävlingsanda har Mateo en mjuk sida, som visas i en hjärtevärmande video där Messi påminns om att ”låta barnen vinna” när han spelar fotboll med sin son.

Ciro Messi Roccuzzo: den yngste tillökningen

Messi och Roccuzzo välkomnade sin yngste son Ciro den 10 mars 2018. Medan det är tidigt att avgöra om Ciro kommer följa i sin pappas fotspår, är en sak säker – han ser slående lik ut som sin berömda pappa.

Båda Messi och Roccuzzo har tatueringar tillägnade deras yngste son, symboliserande deras kärlek och hängivenhet. Messi har Ciros namn och födelsedatum inristat på benet, medan Roccuzzo har hans namn i kursivstil på underarmen.

Faderskapet: en transformativ upplevelse

Faderskapet har haft en djup inverkan på Messis liv och karriär. I en intervju 2017 delade han ”Man växer och lär sig. Man samlar erfarenhet i alla aspekter av livet, på och utanför planen. Men som människa, att ha tre barn förändrade mitt perspektiv på livet, mitt sätt att tänka, och det hjälpte mig också att växa.”

Messis erfarenhet som pappa har påverkat hans förhållningssätt till fotboll, då han nu prioriterar familjens lycka och välbefinnande över sin egen framgång. Efter VM-segern 2022 delade han ett kärt ögonblick med sina söner, krammande dem i tröjor med hans namn och nummer på ryggen.

En förenad familj

Messi-Roccuzzo familjen är en tät enhet, med Messi och Roccuzzo ofta delar glimtar av deras liv på sociala medier. Från familjsemestrar till utomhushäng, syns pojkarna ofta leende bredvid sina föräldrar, fångande fotbollsfansens hjärtan världen över.

Allteftersom Mateo, Thiago och Ciro blir äldre väntar världen ivrigt på vilken av de tre bröderna, om någon, som kommer följa i sin pappas magiska fotspår. Oavsett vilka banor de väljer har de sina föräldrars Lionel Messi och Antonela Roccuzzos orubbliga stöd och vägledning.

Messis föräldrastil: sträng men kärleksfull

I en intervju öppnade Messi upp om sin föräldrastil, avslöjande att han är den strängare föräldern jämfört med Roccuzzo. Han skämtade om att han är ”den onda polisen”, sägande ”I allmänhet är jag den onda polisen. Jag är den som skäller mest. Ibland lite för mycket. Men väldigt ofta förtjänar de det.”

Dock kommer Messis stränghet från en önskan att inympa värderingar som hårt arbete, ödmjukhet och tacksamhet hos sina barn. Han betonade vikten av att lära sina söner att uppskatta de privilegier de har och att förstå att framgång måste förtjänas genom hängivenhet och uthållighet.

Ett familjeliv bortom fotbollen

Medan Lionel Messis karriär med mer än 850 mål på fotbollsplanen är obestridligt, är hans roll som pappa lika betydelsefull. Hans engagemang för sin familj och hans ansträngningar att uppfostra välrundade individer som förkroppsligar värden som hårt arbete, ödmjukhet och tacksamhet är verkligen beundransvärt.

Allteftersom Messi-Roccuzzo familjen fortsätter att växa och frodas kommer fans runt om i världen utan tvekan att följa deras resa med stort intresse, firande inte bara Messis prestationer på planen utan också den kärlek och enhet som binder samman denna anmärkningsvärda familj!

Visste du att Messi bara är 170cm lång förresten?