Hur många mål har Messi gjort under sin karriär?

Hur många mål har Messi gjort under sin karriär?

Lionel Messi är en av de bästa fotbollsspelarna nånsin. En fråga som ofta dyker upp är: hur många mål har Messi gjort egentligen? Svaret är sjukt imponerande.

Enligt de senaste siffrorna från maj 2024 har Messi gjort mer än 500 mål i sin karriär, vilket är näst mest mål i fotboll genom tiderna. Detta inkluderar:

  • 672 mål för Barcelona
  • 75 mål för PSG
  • 103 mål för det argentinska landslaget, varav 13 i VM

Messi har ett målsnitt på 1,53 mål per match i La Liga, vilket är på väg att slå det rekord på 50 mål under en säsong som han själv satte 2011/2012. Statistik för Lionel Messi är överhängade ganska svårt att fatta .. kan jämföras enklast med Lebron James eller liknande.

Messis målrekord i Champions League

Messi är även bäste målskytt genom tiderna i Champions League med 129 mål. Han slog Raúls tidigare rekord på 71 mål redan 2014.

Cristiano Ronaldo, som sagt att han tänker slå rekordet, är kvar på 140 mål. Så det lär bli en kamp in i det sista mellan de två stjärnorna. Vem vet, kanske dyker det upp en ny stjärna som utmanar dem båda? Fotboll är oförutsägbart på det sättet.

Hattricks och andra milstolpar

Under sin karriär har Messi gjort hela 44 hattricks. Senast han nätade tre gånger i samma match var den 22 februari 2020 mot Eibar i La Liga. Jag minns den matchen, det var en riktig uppvisning av Messi.

Andra anmärkningsvärda milstolpar är:

  • Messis 500:e mål för Barcelona kom den 23 april 2017 mot Real Madrid
  • Han gjorde sitt 600:e mål den 1 maj 2019, också det mot Liverpool i Champions League
  • Det 700:e målet kom den 30 juni 2020 på straff mot Atlético Madrid
  • Enda spelaren som vunnit 8 Ballon D’or

Jag tror ingen annan spelare (förutom Ronaldo kanske då) kommer i närheten av dessa siffror på länge. Det är helt galet egentligen.

Framtiden för Messi

Efter att ha lämnat Barcelona 2021 för PSG, skrev Messi på för Inter Miami i MLS 2023. Där har han fortsatt att imponera med 10 mål på 8 matcher så här långt i 2024 års säsong.

Vid 36 års ålder närmar sig dock slutet på Messis makalösa karriär. Men han själv vill inte tänka på det än. I en intervju med Olga Live säger han:

Jag vill fortsätta spela så länge jag njuter av fotbollen och känner att jag kan bidra med något till laget jag spelar för. Jag vill inte tänka på när jag ska lägga av. Det kommer den dag det kommer.