Hur många mål har Ronaldo gjort i sin karriär?

Hur många mål har Ronaldo gjort i sin karriär_

Hur många mål har Ronaldo gjort? Det är en fråga som har varit i tankarna hos fotbollsfans över hela världen i åratal. Cristiano Ronaldo, den portugisiska superstjärnan, har varit en målmaskin under hela sin lysande karriär.

Den 38-årige anfallaren har spelat för några av de största klubbarna i världen, inklusive Manchester United, Real Madrid, Juventus och nu Al-Nassr i Saudiarabien. Vart han än har gått har målen följt. Trots hans imponerande prestationer på planen, är Ronaldo också känd för sitt liv utanför planen, särskilt hans relation med frun Georgina Rodriguez och deras fotbollsliv tillsammans.

Enligt den senaste statistiken har Ronaldo gjort otroliga 890 mål på 1220 framträdanden för klubb och landslag. Det är ett snitt på 0,73 mål per match, eller ett mål var 112:e minut. Galet.

Real Madrid åren

Ronaldos mest produktiva period kom under hans tid i Real Madrid, där han gjorde häpnadsväckande 451 mål på bara 438 matcher. Han hjälpte den spanska klubben att vinna fyra Champions League-titlar och två La Liga-titlar under sin nioåriga sejour på Bernabeu.

Hans målbragder i Real Madrid såg honom bli klubbens bästa målskytt genom tiderna och slå det legendariska rekordet som hölls av Alfredo Di Stefano. Ronaldo innehar också rekordet för flest mål under en enda Champions League-säsong, då han nätat 17 gånger säsongen 2013-14.

Landslagsstjärna

Ronaldos målsinne är inte begränsat till klubbfotboll. Han är också den bästa målskytten genom tiderna i landslagsfotboll, med 118 mål på 196 matcher för Portugal.

Han ledde sitt land till seger i EM 2016 och UEFA Nations League 2019, vilket cementerade hans status som nationalhjälte i Portugal. Ronaldos framgångar på planen har också lett till ett fascinerande familjeliv, med flera barn och en supportande fru vid hans sida.

Hur många mål har Ronaldo gjort i Al Nassr?

I januari 2023 gjorde Ronaldo en överraskande flytt till den saudiska klubben Al-Nassr och skrev på ett lukrativt kontrakt som gjorde honom till världens bäst betalda fotbollsspelare. Trots miljöombytet har Ronaldo fortsatt att hitta nätet med jämna mellanrum.

Från och med maj 2024 har Ronaldo gjort imponerande 61 mål på bara 65 matcher för Al-Nassr. Han hjälpte klubben att vinna Arab Club Champions Cup 2023 och gjorde två mål i finalen mot rivalerna Al-Hilal.

GOAT-debatten

Ronaldos otroliga målrekord har oundvikligen lett till jämförelser med hans stora rival, Lionel Messi. De två har varit de dominerande krafterna i världsfotbollen i över ett decennium och debatten om vem som är den bästa genom tiderna (GOAT) fortsätter att rasa. Messi har själv satt upp imponerande siffror, vilket väcker frågan: hur många mål har Messi gjort under sin karriär?

Medan Messi kanske har övertaget när det gäller övergripande fotbollsförmåga, går det inte att förneka Ronaldos fenomenala målinstinkter. Hans förmåga att hitta nätet i alla lägen, oavsett om det är ett enkelt avslut eller en spektakulär distansspark, är oöverträffad.

Arvet är säkrat

När Ronaldo går in i skymningen av sin karriär är hans arv som en av de bästa målskyttarna i fotbollshistorien redan säkrat. Hans rekord kan en dag slås, men hans inverkan på spelet kommer aldrig att glömmas bort.

Från sina tidiga dagar i Sporting CP till sin nuvarande sejour i Saudiarabien har Ronaldo lämnat ett spår av mål vart han än har spelat. Han har inspirerat en generation unga fotbollsspelare och kommer att fortsätta göra det långt efter att han har lagt skorna på hyllan.

Så, hur många mål har Ronaldo gjort? Svaret är enkelt: fler än någon annan spelare i spelets historia. Och han är inte klar än.