Hur mycket tjänar Ronaldo? En titt på hans lön

Ronaldos lön

Ronaldo lön är ett ämne som aldrig misslyckas med att fånga rubriker. Den portugisiska superstjärnans flytt till Al Nassr i Saudiarabien har katapulterat honom till toppen av listan över de högst betalda idrottarna i världen. Från och med maj 2024 tjänar Ronaldo otroliga 200 miljoner dollar per år.

Med tanke på hans imponerande målrekord genom karriären, är det inte konstigt att han kan kommendera en sådan lön.

Uppdelning av Ronaldos inkomster

Låt oss bryta ner siffrorna bakom Ronaldos massiva lönekuvert.

Vad tjänar Ronaldo per:

  • År: 200 miljoner dollar
  • Månad: 16,7 miljoner dollar
  • Vecka: 3,8 miljoner dollar
  • Dag: 547 945 dollar
  • Timme: 22 831 dollar
  • Minut: 380 dollar
  • Sekund: 6,33 dollar

Ronaldos lön skulle räcka för att göra honom till en av de rikaste idrottarna på planeten. Men hans inkomster slutar inte där. Förutom sponsoravtal och andra affärer har han Ronaldo en förmögen fru, och man kan väl säga att Ronaldos barn aldrig kommer gå hungriga direkt.

Sponsoravtal och affärsverksamhet

Ronaldos globala dragningskraft har gjort honom till en magnet för lukrativa sponsoravtal. Hans livstidskontrakt med Nike uppskattas vara värt över 1 miljard dollar. Han har också partnerskap med varumärken som Herbalife, DAZN och Altice, som ger honom ytterligare miljoner varje år.

Förutom sina sponsoravtal har Ronaldo även gett sig in i olika affärsverksamheter. Hans CR7-varumärke inkluderar kläder, skor, accessoarer, hotell och gym. Dessa satsningar har hjälpt till att diversifiera hans inkomstkällor och bidra till hans totala förmögenhet.

Ronaldos förmögenhet

Så, hur rik är Ronaldo? Från och med maj 2024 uppskattar Forbes hans förmögenhet till svindlande 500-600 miljoner dollar. Detta gör honom till en av de rikaste idrottarna i världen, vid sidan av namn som LeBron James och Lionel Messi, som också har imponerat med sitt antal mål genom karriären.

Ronaldos förmögenhet är ett bevis på hans otroliga talang, långvarighet och marknadsförbarhet. Han har konsekvent varit en av de högst betalda idrottarna i världen i över ett decennium, och hans flytt till Al Nassr har bara befäst hans position i toppen.

Framtiden för Ronaldos inkomster

Vid 39 års ålder är Ronaldo i skymningen av sin spelarkarriär. Men hans intjäningspotential visar inga tecken på att sakta ner. Hans kontrakt med Al Nassr löper till 2025, och han kommer sannolikt att fortsätta kamma hem sponsoravtal och affärsverksamheter långt efter att han hängt upp skorna.

Ronaldos globala varumärke är så starkt att han potentiellt kan tjäna mer som pensionär än han gjorde under sina aktiva dagar. Hans följarskara på sociala medier, som överstiger 600 miljoner på olika plattformar, ger honom en enorm plattform för att marknadsföra produkter och tjänster.

Effekten av Ronaldos lön

Ronaldos astronomiska inkomster har haft en betydande inverkan på fotbollsvärlden och bortom. Hans flytt till Al Nassr har satt den saudiska proffsligan på kartan och kan potentiellt locka fler högprofilerade spelare till regionen.

Dessutom har Ronaldos framgångar inspirerat otaliga unga spelare runt om i världen att jaga sina drömmar. Hans historia om att stiga från enkla förhållanden till att bli en av de största och rikaste idrottarna genom tiderna är ett bevis på kraften i hårt arbete och beslutsamhet.