Kosovare Asllani fortsätter glänsa i Milan

kosovare

Kosovare Asllani har haft en strålande säsong i AC Milan. Med 6 mål på 17 matcher i Serie A har hon varit en av lagets viktigaste spelare.

Asllanis statistik imponerar

Asllani har i snitt gjort 0,51 mål per 90 minuter i Serie A den här säsongen. Hon har gjort 5 av sina 6 mål på hemmaplan och 1 mål på bortaplan. Totalt har hon varit inblandad i 6 mål (mål + assist) för Milan.

Trots att Asllani inte gjort några assist den här säsongen har hon ändå varit en nyckelspelare för Milan. Laget ligger just nu på sjätte plats i Serie A.

Ryktas lämna i sommar

Asllanis kontrakt med Milan går ut i sommar och det har ryktats om att hon kan lämna klubben. Flera amerikanska klubbar, däribland San Diego Wave och Kansas City Current, uppges vara intresserade av att värva henne.

Asllani själv har dock varit kryptisk kring sin framtid. I en intervju sa hon nyligen:

”Det är ett aktuellt ämne. Jag har trots allt ett utgående kontrakt. Jag utvärderar situationen, men det är inget jag kommer ta upp nu.”

Landslagsstjärna

Förutom framgångarna i Milan har Asllani även fortsatt vara en nyckelspelare i svenska landslaget. Hon var lagkapten när Sverige tog brons i VM 2023 och har nu gjort 45 mål på 176 landskamper.

Inför Nations League-matchen mot Spanien i september uttryckte Asllani sitt stöd för de spanska spelarna, som hamnat i konflikt med sitt fotbollsförbund:

”Vi kommer stå enade med de spanska spelarna och har en plan för att visa vår solidaritet.”

Oavsett var Asllanis framtid ligger råder det ingen tvekan om att hon fortsätter vara en av Sveriges allra bästa fotbollsspelare. Milan-fansen hoppas säkert få se henne fortsätta briljera i den rödsvarta tröjan även nästa säsong.