Kosovare Asllanis lön: En inblick i fotbollsstjärnans ekonomi

kosovare asllani lön

Kosovare Asllanis lön har varit ett hett samtalsämne på sistone, särskilt efter hennes flytt till AC Milan 2022. Lönen verkar inte helt officiell, men efter att ha gjort lite research så estimerar vi att Kosovare tjänar runt runt 5 miljoner kronor per år i Milan. Det är en rejäl löneökning jämfört med hennes tid i Real Madrid, där hon enligt uppgift tjänade cirka 1,5 miljoner kronor årligen.

Sponsoravtal ökar inkomsterna

Men lönen från klubblaget är bara en del av Asllanis inkomster. Hon har även lukrativa sponsoravtal med varumärken som Adidas och Volvo. Dessa avtal, tillsammans med andra investeringar, gör att hennes totala förmögenhet uppskattas till runt 30 miljoner kronor enligt Magazinecamp.com.

Jämfört med andra stjärnor

Så hur står sig Asllanis lön jämfört med andra toppspelare? Väl, hon är fortfarande en bit efter de allra största namnen. Amerikanska stjärnan Alex Morgan tjänar till exempel runt 7,5 miljoner kronor per år enligt Forbes.

Men i en svensk kontext är Asllani definitivt en av de högst betalda spelarna. Hennes landslagskollega Stina Blackstenius tjänar ”bara” runt 3 miljoner kronor årligen i Arsenal enligt 888sport.com.

Kontraktsdetaljer med Milan

När Asllani skrev på för Milan 2022 var det ett tvåårskontrakt värt totalt 10 miljoner kronor. Men det finns även prestationsbaserade bonusar som kan öka denna summa ytterligare.

Exakt vad dessa bonusar är förblir hemligt, men Onefootball.com rapporterar att det inte är ovanligt med klausuler för saker som antal spelade matcher, mål och assist.

En lysande framtid

Med tanke på Asllanis ålder (33) och fortsatta framgångar på planen lär hon ha några goda år kvar på toppen. Om hon fortsätter leverera för klubb och landslag kommer sponsorer och klubbar fortsätta betala stora pengar för hennes tjänster.

Andra källor uppskattar att Asllanis månadslön ligger någonstans mellan 60 000 och 80 000 kronor, vilket skulle innebära en årslön på upp till nästan 1 miljon kronor. Men med bonusar och sponsoravtal blir den totala summan betydligt högre.

En sak är säker – Kosovare Asllani har gjort en fantastisk resa från Vimmerby till världstoppen. Och med miljoner på banken kan hon se fram emot en trygg tillvaro även efter fotbollskarriären. Men just nu handlar allt om att fortsätta prestera på planen och cementera sin status som en av världens bästa spelare.