Är Kosovare Asllani modell? Läs om stjärnas ’extragig’

kosovare asllani modell

Kosovare Asllani är inte bara en av Sveriges bästa fotbollsspelare – hon har också gjort sig ett namn som modell. Den 34-åriga anfallaren, som för närvarande spelar för AC Milan, har genom åren dykt upp i flera uppmärksammade reklamkampanjer och samarbeten med kända varumärken.

Powerade-kampanj med Asllani i fokus

I april 2024 blev det klart att Asllani frontar Powerades nya kampanj för deras sockerfria sportdryck Powerade Zero. Samarbetet är en fortsättning på Coca-Cola Sveriges långsiktiga satsning på fotboll, där Asllani länge varit en av deras ambassadörer.

Kampanjen består av reklamfilmer och bilder som Asllani själv varit med och tagit fram. Den visas i digitala kanaler samt i hennes egna sociala medier.

Kia-ambassadör på Milan Design Week

Som Kia-ambassadör deltog Asllani nyligen på Milan Design Week, där biltillverkaren visade upp sitt konstprojekt Opposites United: Intersections Beyond Boundaries. Asllani hyllade Kias kreativitet och lekfullhet:

”Det är imponerande att se hur en biltillverkare som Kia inte bara fokuserar på bilar utan också låter sig inspireras av olika företeelser – och av andra konstnärer”, sade hon.

Miljonkontrakt med Nike

Asllanis stjärnstatus har också lett till lukrativa sponsoravtal. Enligt uppgifter ska hon ha skrivit på ett 8-årigt kontrakt med Nike värt hela 70 miljoner dollar. Det placerar henne i samma liga som några av världens mest välbetalda idrottare.

Hyllas för sin stil

Vid sidan av fotbollsplanen hyllas Asllani ofta för sin stil och sitt modeintresse. På hennes Instagram, där hon har nästan 320 000 följare, varvas fotbollsbilder med modellika porträtt och fashionabla outfits.

Det är tydligt att Kosovare Asllani är mer än ”bara” en fotbollsspelare. Med sin kombination av idrottslig talang, karisma och stil har hon potential att nå långt även som modell och influencer. Framtiden får utvisa vilka spännande samarbeten och kampanjer vi får se henne i härnäst.