Ronaldos målgest ”Siuuu” förklarad!

Ronaldos målgest

Cristiano Ronaldos ikoniska ”Siuuu”-firande har blivit ett globalt fenomen som sträcker sig långt utanför fotbollens värld. Men vad betyder egentligen Ronaldos målgest?

Ronaldos målgest ”Siuuu” betyder ”ja” på spanska, men med en stark betoning. Han började göra den 2013 och den har sedan dess blivit en global trend, imiterad av både idrottare och fans. Gesten involverar att Ronaldo hoppar, snurrar och sträcker armarna uppåt samtidigt som han skriker ”Siuuu”.

Betydelsen bakom ”Siuuu”

Ronaldo själv har äntligen avslöjat innebörden: ”Det betyder ja – väldigt enkelt men med en stark mening!”

Frasen ”siu” kommer från spanska och betyder ”ja”. Ronaldo förklarade att frasen helt enkelt betyder ja, men ”med en väldigt stark mening”.

Firandets ursprung

Ronaldo utförde ”Siuuu” för första gången den 7 augusti 2013, under International Champions Cup-finalen mellan Real Madrid och Chelsea.

Han sa: ”Jag började säga ’si’, det är som ’ja’, när jag var i Real Madrid. Jag var i USA och vi spelade mot Chelsea och jag vet inte var det här kommer ifrån, firandet”.

Det kändes bara naturligt”. Han började göra det oftare och när supportrarna ser det påminns de om honom.

Hur ”Siuuu” utförs

Gesten involverar att Ronaldo hoppar och snurrar samtidigt med båda armarna pekande uppåt och landar med en fast ställning på marken med båda armarna pekande nedåt medan han vrålar ”Siuuu”.

När han träffar marken sträcker Ronaldo ut armarna och vrålar ’Siuuu’, med fans som ofta hakar på för att skapa ett dånande ljud runt arenan.

”Siuuu” går globalt

Sedan Ronaldo först utförde gesten 2013 har den imiterats i stor utsträckning av idrottare och personligheter både inom och utanför fotbollen.

Den anses allmänt vara en av de mest ikoniska fotbollsfirandena genom tiderna.

Ronaldo älskar när han ser andra spelare göra den, eller när folk skickar honom videor på människor i andra sporter som gör den eller små barn som gör den.

Ronaldos andra firanden

Medan ”Siuuu” är Ronaldos mest kända firande har han några andra favoriter:

  • Peka på sig själv på ett sätt som antyder att han är mannen
  • Kasta ut armarna åt sidan medan han springer mot publiken
  • Ett nytt sovande posefirande, ett självironiskt internskämt med lagkamraterna om hans många tupplurar

Men ”Siuuu” förblir hans signatur. Som Ronaldo uttrycker det: ”Folk påminns om mig på grund av det! Så det är bra, och jag kommer fortsätta göra det så.”

Ronaldo har gjort ”Siuuu” efter hundratals mål genom åren. Det har blivit en del av hans varumärke, lika igenkännbart som hans speciella frisyr eller hans explosiva spelstil.

Oavsett om du älskar eller hatar Ronaldo, kan du inte förneka kraften i hans firande. Det fångar hans passion, självförtroende och glöd – kvaliteter som har gjort honom till en av de största spelarna genom tiderna.