Erling Haaland

Erling Haaland är en av fotbollsvärldens mest lysande stjärnor just nu. Den norske anfallaren, som för närvarande spelar för Manchester City, har tagit fotbollsvärlden med storm med sin otroliga målproduktion.

Trots sin unga ålder – Haaland är född år 2000 – har han redan hunnit med att sätta ett flertal rekord. Han har bland annat gjort flest mål i Champions League innan 21 års ålder och är den yngste spelaren att nå 20 mål i turneringen.

Haalands målskytte är minst sagt imponerande. Under sin tid i Borussia Dortmund gjorde han hela 86 mål på 89 matcher. Och i Manchester City har han fortsatt på samma spår – under sin debutsäsong i Premier League slog han målrekordet för antal mål under en säsong.

Men Haaland är mer än bara en målmaskin. Hans ikoniska målgest, där han sitter i meditationsställning, har blivit ett välkänt inslag på fotbollsplanen.

Trots framgångarna på planen håller Haaland en relativt låg profil privat. Han är tillsammans med barndomsvännen Isabel Haugseng Johansen.

Med sin längd på 194 cm och vikt på 88 kg är Haaland en fysiskt imposant spelare. Och med den lön han drar in – enligt uppgifter tjänar han runt 875 000 pund i veckan – lär vi få se honom dominera fotbollsplanen i många år framöver.

Senaste artiklarna om Erling Haaland