Vad tjänar Erling Haaland? Lön & Kontrakt i siffror

Vad tjänar Erling Haaland? Lön & Kontrakt i siffror

Erling Haaland har tagit Premier League med storm sedan han anslöt till Manchester City förra sommaren. Med sin stora kroppshydda har den norske anfallsstjärnan har öst in mål och Erling Haaland lön är nu bland de högsta i fotbollsvärlden.

Vad tjänar Haaland i veckan och år egentligen?

Enligt uppgifter från Forbes tjänar 23-åringen otroliga £865 000 i veckan i lön, vilket gör honom till ligans överlägset bäst betalda spelare. Det motsvarar en årslön på hisnande 559 miljoner kronor.

Bonusar kan ge över 60 miljoner extra

Men det stannar inte där. Haalands kontrakt innehåller även feta bonusar:

  • 12 miljoner kronor vardera om City vinner Premier League eller Champions League
  • 4,2 miljoner för FA-cuptitel
  • 12 miljoner om han vinner Ballon d’Or eller PFA Player of the Year
  • 4,2 miljoner för skytteligaseger eller plats i PFA Team of the Year

Totalnotan kan landa på 65 miljoner kronor i bonus – utöver den svindlande veckolönen.

Haaland jagar rekord

Med 64 ligamål hittills har Haaland redan slagit Premier League-rekordet för flest mål under en säsong. Nu jagar han även Cristiano Ronaldos notering på 17 Champions League-mål från 2013-14.

Fortsätter norrmannen att leverera i samma takt lär han kunna förhandla sig till ännu fetare lön i framtiden. Prognosen är att han kan dra in närmare 430 miljoner kronor om året 2027 om han fortsätter prestera på topp.

Sponsoravtal ökar inkomsterna

Haalands inkomster kommer inte bara från fotbollen. Han har även lukrativa sponsoravtal med Nike och andra varumärken som ger mångmiljonbelopp varje år.

Med sina 15 miljoner följare på Instagram är han en av världens mest inflytelserika idrottare och kan räkna hem stora summor för samarbeten i sociala medier.

Högavlönad redan som tonåring

Haaland har tjänat stora pengar ända sedan genombrottet som 19-åring i Salzburg. I Dortmund hade han en årslön på 80 miljoner kronor.

Övergången till City kostade runt 2,6 miljarder totalt, varav 640 miljoner i ren övergångssumma till Dortmund. En investering som Manchester City knappast ångrar så här långt.

Få spelare i världen kan mäta sig med Haalands målproduktion just nu. 22-åringen har potential att bli en av tidernas bästa anfallare.

Och med den lön och de bonusar han har i City lär han även bli en av fotbollshistoriens rikaste spelare när karriären summeras.