Vi rankar snyggaste målen i Allsvenskan

Snyggaste målet i allsvenskan

Allsvenskan har en lång och stolt historia av otroliga mål gjorda av några av de mest talangfulla spelarna som någonsin beträtt en fotbollsplan. Från långskott till akrobatiska volleyskott har ligan sett sin beskärda del av oförglömliga ögonblick.

Snyggaste målet i Allsvenskan

Ett mål som sticker ut i det närmaste minnet är Muamer Tankovics fantastiska volley för Hammarby IF säsongen 2018. Högervingerns avslut var en skönhet som visade prov på hans teknik och precision.

Ett annat mål som lämnade fansen i förundran var Nikola Djurdjics otroliga prestation för Hammarby IF i Svenska Cupen. Den serbiske anfallaren visade sin skicklighet och kyla framför mål.

Tidlösa klassiker

När man pratar om de snyggaste målen i Allsvenskans historia är det omöjligt att inte nämna några av ligans bästa målskyttar genom tiderna.

Gunnar Nordahl, som spelade för IFK Norrköping på 1940-talet, anses allmänt vara en av Sveriges bästa fotbollsspelare någonsin. Hans 149 mål på 172 matcher är ett bevis på hans målsinne.

Sven Jonasson, en annan IFK Norrköping-legend, gjorde imponerande 252 mål på 409 matcher under sin karriär på 1930- och 1940-talen. Hans mål hjälpte klubben att vinna fem Allsvenska titlar.

Nutida stjärnor

På senare år har spelare som Alexander Jeremejeff och Marcus Antonsson lyst upp Allsvenskan med sina målskytteinsatser.

Jeremejeffs 22 mål för BK Häcken säsongen 2022 var en viktig faktor i klubbens första Allsvenska titel någonsin. Hans prestationer gav honom titeln ”Allsvenskans kung”.

Antonsson har varit en sensation för IFK Värnamo sedan han gick till klubben 2022. Den svenske anfallaren gjorde imponerande 15,9 mål under sin debutsäsong och hjälpte nykomlingen att undvika nedflyttning.

Drömmål från omöjliga vinklar

Några av de mest minnesvärda målen i Allsvenskan har kommit från till synes omöjliga vinklar. Kennedy Bakircioglüs frispark för Hammarby IF mot IFK Göteborg 2017 är ett perfekt exempel. Från en nästan omöjlig vinkel skruvade Bakircioglü bollen över muren och in i bortre krysset, utan chans för målvakten.

Ett annat otroligt mål från en svår vinkel gjordes av Hosam Aiesh för Östersunds FK mot Djurgårdens IF 2019. Aiesh avslutade från en snäv vinkel nära hörnflaggan och bollen seglade över målvakten och in i bortre krysset.

Akrobatisk perfektion

Allsvenskan har också sett sin beskärda del av akrobatiska drömmål. Paulinho Guerreiros cykelspark för Hammarby IF mot Kalmar FF 2021 var ett ögonblick av ren magi. Brassen mötte ett inlägg med en perfekt utförd cykelspark som lämnade målvakten utan chans.

Ett annat otroligt akrobatiskt mål gjordes av Amin Sarr för Malmö FF mot IFK Norrköping 2022. Sarr mötte ett högt inlägg med en välriktad volley som borrade sig in i nättaket.

Långskott att minnas

Allsvenskan har också varit vittne till några oförglömliga långskott genom åren. Tobias Hysens mål för IFK Göteborg mot AIK 2009 är ett av de mest kända. Från över 30 meter avlossade Hysen ett kanonskott som gick som en pil in i krysset.

Ett annat ikoniskt långskott gjordes av Jiloan Hamad för Malmö FF mot Mjällby AIF 2010. Hamad avlossade från distans och bollen dippade över målvakten och in i mål.

Håller ni med?

Att välja det enskilt snyggaste målet i Allsvenskans historia är en nästan omöjlig uppgift, med tanke på det stora antalet otroliga mål genom åren. Men ett mål som sticker ut för sin rena fräckhet och teknik är Kennedy Bakircioglüs fantastiska frispark för Hammarby IF mot IFK Göteborg 2017.

Det var ett magiskt ögonblick som fångade talangen och kreativiteten som gör Allsvenskan till en så spännande liga att följa. Målet var ett bevis på skickligheten hos spelarna i Allsvenskan och en påminnelse om att vi kan förvänta oss fler drömmål i framtiden.

Oavsett vilket mål man anser vara det snyggaste i Allsvenskans historia, kan vi alla vara överens om en sak: Allsvenskan är en liga fylld av magi och vi är privilegierade som får uppleva dessa ögonblick av briljans om och om igen.