Vilket lag spelar Haaland i? En titt på hans tid i Man City

Vilket lag spelar Haaland i_ En titt på hans tid i Man City

Vilket lag spelar Haaland i? Erling Haaland spelar för Manchester City. Han är en av de mest dominerande anfallarna i världen just nu.

Manchester City, under ledning av Pep Guardiola, har blivit en maktfaktor i både Premier League och europeisk fotboll. Haaland har spelat en avgörande roll i lagets framgångar.

Haalands prestationer i Manchester City

Erling Haaland anslöt till Manchester City från Borussia Dortmund sommaren 2022 för £51 miljoner. Sedan dess har han varit en målmaskin. Under säsongen 2022/2023 slog den unge norrmannen rekordet för flest mål i en Premier League-säsong med 36 mål. Han var också den främsta målskytten i Champions League med 12 mål samma säsong.

För en detaljerad översikt över hans mål, se hur många mål Haaland har gjort.

Statistisk dominans

Haaland har fortsatt sin dominans under säsongen 2023/2024. Han har gjort 25 mål på 28 matcher i Premier League hittills. Hans mål per 90 minuter är 0,95, vilket placerar honom först bland alla spelare i ligan.

Han har också varit avgörande i FA-cupen och UEFA Super Cup, där han hjälpte sitt lag att vinna titlar.

Individuella utmärkelser

Erling Haaland har samlat på sig en imponerande lista av individuella utmärkelser i sitt nuvarande lag Manchester City. Under säsongen 2022/2023 vann han Premier League Player of the Season, Premier League Young Player of the Season och Premier League Golden Boot.

Han blev också utsedd till PFA Players’ Player of the Year och ingick i PFA Team of the Year.

Manchester Citys framgångar med Haaland

Med Haaland i laget har Manchester City vunnit flera titlar. Under säsongen 2022/2023 vann de Premier League, Champions League och FA-cupen. Haalands mål har varit avgörande i dessa framgångar. Hans förmåga att hitta nätet i avgörande matcher har gjort honom till en ovärderlig tillgång för laget.

Hans ikoniska målgest, en hyllning till meditation, har också blivit en symbol för hans lugn och fokus på planen. Läs mer om Haalands ikoniska målgest.

Pep Guardiolas syn på Haaland

Pep Guardiola har uttryckt sin beundran för Haaland. Han beskriver honom som en spelare med hunger och en otrolig professionell inställning. Haalands förmåga att hitta utrymme i straffområdet och hans unika fysik gör honom till en av de bästa anfallarna i världen just nu.

Framtiden för Haaland och Manchester City

Erling Haaland är bara 23 år gammal och har redan uppnått mer än många spelare gör under hela sin karriär. Med hans nuvarande form och Manchester Citys starka lag, ser framtiden ljus ut för både Haaland och klubben.