Vilket lag spelar Messi i? Flytten till Inter Miami

Vilket lag spelar Messi i?

Lionel Messis nuvarande lag, Inter Miami, är ett fotbollslag i Major League Soccer (MLS). Efter att ha lämnat Paris Saint-Germain (PSG) i slutet av säsongen 2022/23 valde Messi att ta sin talang till USA och ansluta sig till Inter Miami, en klubb som delvis ägs av den tidigare engelska fotbollsspelaren David Beckham.

Messi lämnade PSG 2022

Messis flytt från PSG var en stor grej i fotbollsvärlden. Han anslöt sig till den franska klubben 2021 efter att ha tillbringat större delen av sin karriär med FC Barcelona. Trots att han vann Ligue 1-titeln två gånger med PSG kunde klubben aldrig vinna Champions League med Messi i laget.

Efter att ha vunnit VM 2022 med Argentina och blivit utsedd till turneringens bästa spelare började rykten florera om Messis nästa destination. Många trodde att han skulle återvända till Barcelona, medan andra tippade på en lukrativ flytt till Saudiarabien.

Slutligen bekräftade Messi själv att han skulle skriva på för Inter Miami och ta med sin fru och deras tre barn till USA. I en intervju sa han:

Jag återvänder inte till Barcelona, jag ska till Inter Miami.

Messis första säsong i MLS 2023/2024

Messi anslöt sig till Inter Miami inför säsongen 2024 och har redan gjort ett stort avtryck i MLS. På sina första tolv matcher har han gjort tio mål och spelat fram till fyra assist, vilket placerar honom på andra plats i skytteligan.

Trots sin ålder på 36 år visar Messi inga tecken på att sakta ner. Hans snabba fötter, briljanta spelsinne och avslutningsförmåga är fortfarande lika skrämmande för motståndarna. Matcher där Messi är inblandad drar stora publiksiffror, både på arenorna och på TV.

En enastående karriär

Messis beslut att avsluta sin karriär i MLS är kulmen på en enastående resa inom fotbollen. Han debuterade för FC Barcelona redan som 17-åring och gick sedan vidare för att bli klubbens bästa målskytt genom tiderna med 672 mål.

I landslaget har Messi gjort 106 mål på 180 matcher för Argentina, fler än någon annan spelare. Han vann äntligen en VM-titel 2022 efter att ha förlorat finalen 2014.

Messi har vunnit den prestigefyllda Ballon d’Or-utmärkelsen för världens bästa spelare hela åtta gånger, fler än någon annan. Han har också vunnit sex Golden Shoe-utmärkelser för den bästa målskytten i Europa.

Jag vill njuta av vad jag gillar mest, vilket är att spela fotboll. Det är ett jobb som jag älskar. (källa)

Även om Messis dagar som professionell fotbollsspelare börjar närma sig sitt slut verkar hans kärlek till spelet vara lika stark som alltid. Med sin ankomst till MLS har han gett den nordamerikanska ligan en enorm skjuts i popularitet och uppmärksamhet. Fotbollsfans över hela världen kommer att följa Messis sista år på planen med stor entusiasm.

Hans beslut att avsluta karriären i MLS är ett tecken på ligans växande status och attraktionskraft för de allra bästa spelarna.

Jag tror att Messi kommer att fortsätta leverera på topp nivå i MLS. Hans närvaro kommer att öka intresset för ligan avsevärt, särskilt bland yngre fans. Det ska bli intressant att se hur långt Inter Miami kan gå med Messi i laget.