Vilket lag spelar Ronaldo i? Läs om flytten till Al Nassr

Vilket lag spelar Ronaldo ?

Vilket lag spelar Ronaldo i? Svaret är Al Nassr, den saudiska storklubben som chockade fotbollsvärlden genom att värva den portugisiska superstjärnan i januari 2023. Under sin imponerande karriär har Ronaldo samlat på sig häpnadsväckande statistik, framhävd av hans målrekord som utmärker honom bland sina jämnåriga.

Ronaldos flytt till Al Nassr kom efter ett stormigt slut på hans andra sejour i Manchester United. Den femfaldiga Ballon d’Or-vinnarens kontrakt bröts i november 2022, efter hans explosiva intervju med Piers Morgan där han kritiserade klubben och tränaren Erik ten Hag.

Den spektakulära affären

Al Nassr tvekade inte att slå till och erbjöd Ronaldo ett lukrativt kontrakt, värt omkring 200 miljoner pund per säsong. Avtalet inkluderar också att Ronaldo ska arbeta som ambassadör för saudisk fotboll efter att hans spelarkarriär är över.

Övergångssumman var hemlig eftersom Ronaldo var free agent efter att ha lämnat United. Men det totala värdet på kontraktet är häpnadsväckande och gör det till en av de dyraste affärerna i fotbollshistorien.

Ronaldos inverkan i Al Nassr

Sedan han gick med i Al Nassr har Ronaldo varit i sensationell form. 39-åringen har gjort 43 mål på 41 matcher i alla tävlingar och toppar skytteligan i Saudi Pro League. Hans prestationer har väckt frågan om vem som har gjort flest mål i fotboll genom tiderna, en diskussion där Ronaldo definitivt är en av de främsta kandidaterna.

Ronaldos närvaro har också höjt Al Nassrs och hela Saudi Pro Leagues profil. Klubbens matcher har blivit måste-se-evenemang, med fans som är ivriga att se den legendariska anfallaren i aktion.

Den saudiska fotbollsrevolutionen

Ronaldos flytt till Al Nassr var bara början på en våg av högprofilerade övergångar till Saudiarabien. Sommaren 2023 bytte stjärnor som Karim Benzema, N’Golo Kante, Sadio Mane och Neymar till saudiska klubbar.

Inflödet av talanger är en del av en bredare strategi från den saudiska regeringen för att öka fotbollens profil i landet. Saudi Public Investment Fund (PIF) har tagit kontroll över fyra av ligans största klubbar, inklusive Al Nassr, och investerar kraftigt för att locka toppspelare.

Vad händer härnäst för Ronaldo?

Trots ryktena som kopplar honom till en flytt från Al Nassr ser det ut som att Ronaldo stannar i klubben till slutet av sitt kontrakt 2025. Hans rivalitet med Lionel Messi, en annan av fotbollens största spelare, fortsätter att fånga fantasin hos fans världen över. Messis imponerande målrekord gör honom till en värdig rival till Ronaldo i jakten på att bli tidernas bästa målskytt.

Den portugisiska stjärnan har oavslutade affärer i Saudiarabien. Al Nassr missade ligatiteln den här säsongen och slogs ut i kvartsfinalerna i AFC Champions League.

Ronaldo kommer vara fast besluten att leda Al Nassr till ära nästa säsong och cementera sitt arv som en av tidernas bästa spelare. Med sin otroliga målproduktion och vinnarmentalitet skulle man inte satsa emot att han lyckas med just det.