Zlatans barn: Hans söner Maximilian och Vincent Ibrahimović

Zlatans barn

Zlatans barn följer i sin pappas fotspår. Maximilian och Vincent, Zlatans söner, gör båda vågor i fotbollsvärlden.

Maximilian Ibrahimović

Född den 22 september 2006 är Maximilian Zlatans äldsta son. Vid 17 års ålder visar han redan tecken på sin pappas talang på planen.

Maximilian spelar för närvarande för AC Milans ungdomsakademi, samma klubb där hans pappa gjorde sig ett namn. Han är forward, precis som Zlatan, och har en liknande spelstil – kraftfull, kreativ och alltid redo att ta sig an försvarare.

Trots pressen som kommer med att vara Zlatans son hanterar Maximilian det bra. ”Han har mycket press på sig, precis som sin pappa. Ibland säger jag till mig själv att jag inte kan göra misstag. Men tvärtom, Ibra kan också missa”, sa Zlatan i en video som släpptes av AC Milan.

Vincent Ibrahimović

Vincent, född den 6 mars 2013, är Zlatans yngre son. Vid bara 11 års ålder visar han redan löfte som fotbollsspelare.

Precis som sin äldre bror spelar Vincent också för AC Milans ungdomslag. Hans spelstil skiljer sig dock från hans pappas och brors. Vincent är en defensiv mittfältare, känd för sin positionering och passningsförmåga.

I maj 2024 valdes Vincent ut till ett landslagsläger för spelare födda 2008. ”Syftet med lägret är både att utbilda, men också att titta lite på spelare för framtiden och ett svenskt landslag”, sa lagets huvudtränare Axel Kjäll.

Zlatans söner

Både Maximilian och Vincent är dedikerade till sitt hantverk. Dom tränar hårt och är fast beslutna att lyckas, precis som sin pappa.

”Jag kräver ingenting. Jag vill bara att dom ska kämpa och göra sitt bästa. Och att dom gör det för sin egen skull, inte för pappa eller mamma eller någon annan”, sa Zlatan i en intervju med DN.

Zlatans barn ålder

Vid 17 respektive 11 års ålder är Maximilian och Vincent fortfarande unga. Men dom visar redan den typ av talang och hängivenhet som kan leda till framgångsrika karriärer inom fotboll.

Zlatan är stolt över sina söner och stöttar deras drömmar. ”Det viktigaste för mig är att dom är friska och mår bra”, sa han. Han har också sagt att han inte pressar dom att följa i hans fotspår, trots hans egna imponerande målrekord genom karriären.

Framtiden för Ibrahimović-arvet

Med Maximilian och Vincent i sin pappas fotspår ser Ibrahimović-arvet inom fotboll ut att fortsätta.

Zlatans barn har stora skor att fylla, men dom visar redan att dom har vad som krävs. Med sin talang, hängivenhet och vägledning av sin pappa finns det ingen gräns för hur långt dom kan gå.

Medan dom fortsätter att utvecklas och växa kommer allas ögon att vara på nästa generation av Ibrahimovićs. Fotbollsvärlden är ivrig att se vad Maximilian och Vincent kommer att uppnå, och om dom kan leva upp till den otroliga standarden som deras pappa har satt.

Bara tiden kan utvisa, men en sak är säker – med Zlatan Ibrahimovićs söner på uppgång ser fotbollens framtid ljus ut.