Zlatans 3 snyggaste mål genom tiderna

zlatans snyggaste mål

Zlatan Ibrahimovic, med sin otroliga talang, större än livet-personlighet och fallenhet för att göra hissnande mål. Under sin lysande karriär som sträcker sig över två decennier har Ibrahimovic gjort otroliga 570 mål för klubb och landslag. Bland denna stora samling av fullträffar sticker några ut som de snyggaste och mest djärva, och visar på hans oöverträffade skicklighet och kreativitet.

Låt oss titta närmare på tre av Zlatans snyggaste mål någonsin.

1. Den 30 meter långa cykelsparken mot England (2012)

Den 14 november 2012 gjorde Zlatan Ibrahimovic vad många anser vara ett av de bästa målen i fotbollshistorien. I en vänskapsmatch mot England hade Ibrahimovic redan gjort ett hattrick när han i den 91:a minuten trollade fram ett ögonblick av ren magi.

När bollen slog högt upp i luften efter en rensning från Joe Hart kastade sig Ibrahimovic in i en akrobatisk cykelspark från 30 meter, och skickade bollen seglande över den hjälplösa målvakten och in i nätet. Målets djärvhet och tekniska briljans lämnade alla i förundran, och till och med de engelska spelarna applåderade den svenske anfallarens genialitet.

Målet var ett bevis på Ibrahimovics otroliga atletiska förmåga, tajming och innovation. Det visade hans förmåga att skapa något extraordinärt ur till synes ingenting, ett drag som har definierat hans karriär. Målet tilldelades senare det prestigefyllda Puskas Award för årets bästa mål, vilket cementerade dess plats i fotbollsfolkloren.

2. Soloräden mot NAC Breda (2004)

Innan han blev en global superstjärna gjorde Zlatan Ibrahimovic vågor i den holländska Eredivisie med Ajax. I en match mot NAC Breda 2004 gjorde en 22-årig Ibrahimovic ett mål som gav en glimt av den storhet som skulle komma.

När han fick bollen nära mittlinjen gav sig Ibrahimovic ut på en hypnotiserande soloräd och lämnade ett spår av försvarare i sitt kölvatten. Han dribblade förbi samma försvarare två gånger, visade upp sin närkontroll och smidighet, innan han rundade målvakten och sköt in bollen i nätet. Målet var en uppvisning i individuell briljans och belyste Ibrahimovics förmåga att på egen hand avgöra en match.

NAC Breda-målet var ett definierande ögonblick i Ibrahimovics tidiga karriär och markerade hans ankomst på den stora scenen. Det visade hans självförtroende, flair och tekniska förmåga, egenskaper som skulle bli synonyma med hans namn under de kommande åren.

3. Taekwondo-klacken mot Bastia (2013)

Zlatan Ibrahimovics tid i Paris Saint-Germain präglades av en uppsjö av fantastiska mål, men ett sticker ut för sin rena djärvhet och innovation. I en match mot Bastia 2013 gjorde Ibrahimovic ett mål som trotsade all tro.

När ett inlägg kom från höger hoppade Ibrahimovic, med ryggen mot mål, upp i luften och utförde en taekwondo-inspirerad klackvolley som skickade bollen flygande i krysset. Målet lämnade alla häpna, och till och med hans lagkamrater hade svårt att förstå vad de just hade bevittnat.

Målet var ett perfekt exempel på Ibrahimovics kreativitet och förmåga att trolla fram det oväntade. Det visade hans bakgrund inom kampsport och hans villighet att prova det okonventionella. Målet blev omedelbart en viral sensation, och fans och experter häpnade över Ibrahimovics genialitet.

Andra minnesvärda Zlatan mål

  • Hans mål i Champions League-kvartsfinalen 2013 mot Anderlecht, där han tog emot bollen med bröstet, jonglerade den över en försvarare och avslutade med en volley i bortre hörnet.
  • Hans mål mot Benfica i Champions League 2013, där han sprang från mittlinjen, dribblade förbi fyra försvarare och placerade in bollen.
  • Hans mål mot Lecce i Serie A 2011, där han från en snäv vinkel chippade bollen över målvakten och in i bortre krysset.

Statistiken talar för sig själv när det gäller Ibrahimovics målskytte. Han har gjort över 500 mål i sin klubbkarriär, inklusive 421 ligamål. Han har vunnit skytteligan i tre olika ligor (Serie A, Ligue 1 och MLS). För Sverige har han gjort 62 mål på 122 landskamper, vilket gör honom till landets bästa målskytt genom tiderna.

Men det är inte bara antalet mål som gör Ibrahimovic unik, utan också kvaliteten och mångfalden i hans målskytte. Från akrobatiska cykelsparkar till solo-räder och taekwondo-klackar har Ibrahimovic gjort det till sitt varumärke att göra det omöjliga möjligt på fotbollsplanen.

Så nästa gång du ser ett omöjligt mål och undrar ”hur gjorde han det där?”, kom ihåg att det förmodligen var Zlatan. För med Ibrahimovic är ingenting omöjligt. Han är, trots allt, den enda spelaren som har gjort mål i varje minut av en fotbollsmatch.

En sann mästare på att skapa magi på planen.